לשון הרע בגין עיקול

הוצאת דיבה יכולה להיות בשלל צורות, כמו פוסט בפייסבוק או השמצה בלויה. גם בגין הטלת עיקול שלא כדין, ניתן להגיש תביעת לשון הרע.

עיקול חשבון בנק הינו לשון הרע

בתי המשפט פסקו שהטלת עיקול על חשבון בנק שלא כדין מהווה הוצאת דיבה, המחייבת פיצויים, גם אם סכום העיקול נמוך. אין ספק שמדובר בהליך ש:

  • פוגע במוניטין;
  • משפיל את האדם;
  • מציג אותו כמי שלא משלם את חובותיו;
  • עלול לפגוע בו כלכלית בגלל פגיעה בשם הטוב ובדירוג האשראי BDI.

העיקול גם נחשף לפני שלל אנשים, כמו פקידי הבנק, מנהלי הבנק וגורמים אחרים.

מהו עיקול שלא כדין?

אולם לא כל עיקול הינו לשון הרע לפי החוק, אלא רק עיקול שלא כדין.

כלומר, עיקול יכול להיות מוטל ע"י רשות הוצאה לפועל, או עיקול מנהלי ע"י עירייה.  פעמים רבות העיירה מטילה עיקול שלא כדין. להלן מספר דוגמאות:

  • בפקודת המיסים (גביה) סעיף 4 נקבע שלפני הטלת עיקול צריך לשלוח התראה לחייב. זאת על מנת לתת לו הזדמנות להגיב או לשלם. לעתים קרובות העיקול יוצא לפועל ללא התראה, וכמובן שמדובר בעיקול שלא כדין שמחייב בפיצויים.
  • עיקול תוך עיכוב הליכים – לעתים מתנהל הליך משפטי בקשר לחוב ויש עיכוב הליכים, ותוך כדי זאת, העירייה מטילה עיקול. כמובן שגם זה עיקול שלא כחוק.

מה זה לשון הרע?

הוצאת דיבה או לשון הרע זה התבטאות בכתב או בעל פה, שפוגעת בכבודו או בשמו של אדם, בקבוצת אנשים או בארגון. חוק איסור לשון מגן על כבודו ושמו של כל אדם. הוא אוסר לפרסם משהו שלילי שיכול להשפיל ולבזות את הזולת. פרסום לשון הרע יכול להיות עוולה נזיקית והוא גם יכול להיות עבירה פלילית. חוק לשון הרע נותן לנפגע זכות לקבל פיצויים.

מאחר שקשה להוכיח את הנזק, נקבע בחוק פיצויים גם ללא הוכחת הנזק, כיון שיש חזקה שהאדם נפגע. ניתן לתבוע עד 70,000 ₪ ללא הוכחת נזק. אם הייתה כוונה לפגוע, ניתן לתבוע עד 140,000 ₪ ללא הוכחת נזק.

אם נפגעתם מעיקות שלא כדין, יש סיכוי טוב שאתם יכולים להגשת תביעת לשון הרע. פנו בהקדם לייעוץ עם עו"ד לדיני לשון הרע.

דילוג לתוכן