הסכם ממון – מחיר

כמה עולה לעשות הסכם ממון? עלות נכון לשנת 2025 נע בין 4,500 ₪ ל- 15,000 ₪. המחיר של עריכת הסכמי ממון עולה לפי מורכבות ההסכם, הניסיון ועוד פרמטרים המפורטים להלן.

עלות הסכמי ממון

חוזה בין בני זוג מסדיר את היחסים הכלכליים ביניהם בדגש על רכוש וכספים. אפשר לערוך ולאשר אותו לפני הנישואים או לאחריהם. העלויות כוללות שני רכיבים:

  1. מחיר עורך דין הסכם ממון – השכר שיש לשלם לעורך הדין שיושב עם הצדדים, מקבל את הבקשות השונות שלהם, מגשר ביניהם, ועורך בהתאם הסכם מדויק ומותאם לבני הזוג, ולאחר מכן דואג לאשר את ההסכם.
  2. עלות אישור הסכם ממון – האגרה שיש לשלם לנוטריון אול לבית המשפט כדי שיאשרו את החוזה.

כמה עולה לעשות הסכם ממון אצל עורך דין?

מחיר עריכת חוזה זוגי אצל עורך דין מומחה הוא בדרך כלל בין 4,500 ₪ לבין 15,000 ₪. כאשר למעשה המחיר לא מוגבל וכל עורך דין יכול לקחת בהתאם למה שנראה לו, ובמקרים מסוימים גם מעבר לסכום האמור.

לכאורה מדובר בסכום משמעותי, אבל חייבים לזכור שמדובר בהסכם שאחראי על כל העתיד הכלכלי שלכם. הוא חייב להיות מקיף ומדויק למקרה ולצרכים שלכם. בראיה קצרת טווח של החיסכון עלולה לעלות בהמשך ביוקר. לכן חשוב להיעזר בעורך דין שהוא משפטם מומחה לנושא. שכר עורך הדין כולל פגישות עם הצדדים, ייעוץ בקשר לזכויותיכם ועריכת הסכם מדויק לצרכים שלכם.

השוני במחיר נובע מפרמטרים רבים, ביניהם:

  • מורכבות ההסכם – ככל שיש יותר רכוש שיש להתייחס אליו ולפרט אותו, ככל שיש אירועים מיוחדים כמו קבלת נכסים בירושה או רכוש מלפני הנישואים, המחיר יותר יקר, שכן נדרשת הרבה יותר עבודה.
  • האם יש עסק עצמאי או משותף.
  • כמה פגישות נדרשות עם הצדדים.
  • ניסיון עורך הדין בתחום.

עלות אישור הסכם ממון לפני ואחרי נישואין

כדי לתת להסכם תוקף, כך שיגבר על הוראות חוק יחסי ממון, חובה לאשר אותו בפני רשות ולתת לו תוקף משפטי.

מחיר אישור הסכם ממון לפני נישואין – חוזה בין בני זוג עתידים אפשר לאשר אצל נוטריון, תמורת תשלום אגרת נוטריון בהתאם לתעריף משרד המשפטים שנכון לשנת 2025 עומד על 435 ש"ח בתוספת מע"מ. למידע נוסף ראו – אישור נוטריון להסכמי ממון.

עלות אישור הסכם ממון לאחר נישואין – הסכם כזה ניתן לאשר רק בפני בית המשפט לענייני משפחה. האגרה העדכנית נכון לשנת 2025 עומד על כ-500 ש"ח.

למה חשוב לחתום על חוזה בין בני זוג?

חוזה בין בני זוג הוא מסמך משפטי מחייב (לאחר שאושר כחוק), באשר להסדרת חלוקת הרכוש במקרה של פרידה ח"ו. לעריכת הסכם כזה יש יתרונות רבים וביניהם:

  • וודאות באשר לחלוקת הרכוש במקרה פרידה, ומניעת מאבק משפטי מתיש.
  • הגנה על נכסים של אדם שהביא רכוש מלפני הנישואים.
  • בני זוג בפרק ב' – אשר רוצים לשמור על הרכוש שלהם לילדים.
  • נישואים ללא אינטרסים – כאשר מנקים את האינטרסים צפויים נישואים רגועים וטובים יותר.

קבלו הצעת מחיר להסכם ממון

אם אתם מעוניינים לקבל הצעת מחיר ספציפית מאת עורך דין להסכם ממון, פנו אלינו ונשמח לעזור לכם.

דילוג לתוכן