הסדר חוב מול בנקים

עורך דין להסדר חובות לבנקים – מה יעשה אדם שיש לו חובות רבים לבנקים, ביטוח לאומי או גופים אחרים ואין לו אפשרות לשלם אותם? הפתרון הוא הסדר חוב מול הבנק בין אם זה פועלם דיסקונט, לאומי או אחר, או מול גופים וחברות אחרות להם הוא חייב כסף. ההצעה תהיה לשלם תשלום מופחת בעזרת הלוואה שהחייב לוקח. מול הבנקים ניתן להגיע גם להלוואת הסדר מהבנק. חייב שלא מצליח להגיע להסכם עם הנושים, צריך לפנות להליך חדלות פירעון, לצורך מחיקת החובות. כל המידע על הסדר חוב לבנקים להלן.

יצירת החובות

חובות נוצרים מסיבות רבות, כמו הלוואה לצורך העסק או רכישת רכב, בעיות בריאותיות, ניהול כושל, כרטיסי אשראי ועוד. פעמים רבות יש ירידה בהכנסות, פטירה של קרוב משפחה, או ארוע לא מתוכנן אחר, שמפריע בתשלום ההלוואות והחובות.

המשותף להם שאדם מגיע למצב קשה שלא ברצונו, הנושים לוחצים מכל עבר, יש עיקול על משכורת וכספים אחרים. לכן צריך להתחיל בדף חדש בחיים.

הלוואה להסדר חוב מול הבנק

את ההלוואה ניתן לקחת מקרוב משפחה, או מקרנות שעוזרות לחייבים להתחיל בדף חדש. אפשרות נוספת היא הלוואה מהבנק, אך בדרך כלל הבנק כבר יחשוש מניתנת הלוואה.

הסדר חוב מול הבנק – מה זה?

הסדר חוב הוא למעשה הסכם פשרה עם הבנק לו חייבים כספים. החייב מציע לבנק תשלום בפריסה שונה, או תשלום מופחת. הלווה מרוויח תשלום יותר נוח, והבנק מרוויח שהוא מקבל לפחות חלק מהחוב. לרוב הבנק גם יבקש תוספת בטחונות או ערבים.

בהסדר עם הבנק חשוב לשים לב לסעיף מצוי הקובע, שאם החייב לא יעמוד בתשלומים, מלוא החוב המקורי יעמוד לפירעון מידי. המשמעות היא שאם יש תשלום גדול בהתחלה והחייב לא ימשיך לשלם לפי ההסדר, הוא יפגע קשות.

מתי לפנות לבנק להסדר?

הסדר חוב כדאי לעשות מיד כשמזהים בעיה, ועוד לפני שהתיק עובר למחלקה המשפטית של הבנק. במצב זה עדיין אפשר לעצור את כדור השלג של פגיעה בדירוג האשראי BDI, והבנק יכול לקבל בהבנה בקשה לפריסת החוב. בשלב זה גם הסניף שעובד עם החייב, רוצה להמשיך לעבוד איתו ולא לשבור את הכלים.

אם החייב מחכה ופונה לבנק רק אחרי שהבעיות גדלו, והתיק עבר למחלקה המשפטית, תהיה פחות נכונות לבוא לקראתו. גם הריביות יהיו יותר גבוהות, ריבית פיגורים. כך גם בדרך כלל החייב כבר לא יוכל לדבר עם הסניף, אלא רק עם עורך דין של הבנק, שמעוניין לקבל שכר טרחה בנוסף לגביית החוב.

מה ניתן לצפות בהסדר חוב עם הבנק?

חשוב לעשות תיאום ציפיות עם עורך הדין לפני שניגשים להסדרת החובות.

פריסת החוב או הפחתתו תלוי במשתנים רבים וביניהם:

  • סכום החובות.
  • מספר הנושים.
  • מי הנושים.
  • מחלקה המשפטית של איזה בנק?
  • הנכסים שיש לחייב.
  • הנכסים שיש לבן/בת זוג החייב.
  • הכנסות החייב.
  • הלחץ של החייב להגיע להסדר.

הסכם נושים בחדלות פירעון

חייב שלא מצליח להסדיר את החוב, ורוצה להפסקי את הליכי הוצאה לפועל, צריך להגיש בקשה לפשיטת רגל והליך חדלות פירעון שמטרתו שיקום כלכלי. בסוף הליך כזה, לאחר שהחייב ישלם מה שביכולתו, הוא יקבל הפטר מהחובות ויתחיל בחיים חדשים.

החייב אף יכול להגיש לנושיו והנאמן הצעת הסדר נושים לפי סעיף 321 לחוק חדלות פירעון.

חדלות פירעון מתקיימת כאשר חובות האדם עולות על נכסיו. לכן אם יש לו נכסים למימוש עליו לשקול את מהלכיו לפני כן. בכל מקרה מדובר בהליך לא נעים, שכן החייב מוגבל בפעולות שונות והוא צריך לדווח לנאמן על כל הוצאה והכנסה.

עורך דין להסדר חוב

כדי להגיע להסדר הטוב מבחינתכם, חשוב להיעזר בעורך דין מומחה להסדר חוב ומחיקת חובות. עורך דין שטיפל בתיקי בנקאות, הוצאה לפועל וחדלות פירעון, ויודע איך המערכת עובדת.

דילוג לתוכן